fbpx

Ma hajnaltól ismét meg kell váltani hely és pótjegyet valamennyi InterCity vonatra, kivéve a Budapest-Keleti-Miskolc-Hidasnémeti viszonylatban közlekedő néhány IC vonatot. A Tisza magas vízállása miatt Szolnok és Szajol között csökkenteni kellett a vonatok sebességét. A sebességcsökkentés miatt 10-15 perc késések előfordulhatnak.


Észak-Magyarországon
• Miskolc-Tiszai és Szerencs állomások között az Olaszliszka-Tolcsva–Szerencs–Miskolc-Tiszai pu.– Budapest-Keleti pu. között közlekedő gyorsvonatok járnak mindkét irányban. Miskolc-Tiszai állomásról minden páros óra 37 perckor indul vonat Szerencs felé.
• Szerencs és Nyíregyháza állomások között menetrend szerint valamennyi vonat közlekedik egyórás ütemben.
• Miskolc-Tiszai és Szikszó állomások között kétórás ütemben járnak a vonatok, ezáltal biztosítva a csatlakozást a vonatpótló autóbuszokhoz, illetve Forró-Encs–Hidasnémeti vonalszakaszon közlekedő vonatokhoz is.
Az árvízhelyzet miatt a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Budapest viszonylatban közlekedő kör InterCity vonatok a további intézkedésig, Miskolc-Tiszai pályaudvarig, valamint Nyíregyháza állomásig, és vissza, közlekednek. A Nyíregyháza–Miskolc oda-vissza viszonylatban utasainkat személyvonatokkal szállítjuk el.
A Miskolc–Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka–Tolcsva és Sátoraljaújhely állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.
A Miskolc–Hidasnémeti vonalon Szikszó és Forró–Encs között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.
A Miskolc–Tornanádaska vonalon Sajóecseg és Tornanádaska között nem közlekednek a vonatok. Az utasforgalmat a Borsod Volán menetrendszerinti járataival bonyolítják le. Erről bővebb információ a Borsod Volán honlapján olvasható.
A Vámosgyörk–Újszász–Szolnok vasútvonalon Vámosgyörk és Jászladány között megindult a vonatközlekedés. Jászladány és Újszász között továbbra is vonatpótló buszok szállítják az utasokat. Újszász és Szolnok között a zónázó vonatokat vehetik igénybe az utazni szándékozók.
Az Aszód–Balassagyarmat–Ipolytarnóc vasútvonalon Nógrádkövesd és Balassagyarmat között az utasokat vonatpótló buszok szállítják.

Dunántúl
A Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon Almásfüzitő és Komárom, illetve Győrszentiván és Nagyszentjános között mindkét vágányon csökkentett sebességgel közlekedhetnek a vonatok. Előreláthatólag 10–15 perces átlagos késéssel minden vonatnál számolni kell a Budapest–Hegyeshalom vonalon utazóknak.
A Budapest–Pécs vonalon, Keszőhidegkút–Gyönk és Szakály–Hőgyész, illetve Döbrököz és Dombóvár között több szakaszon csökkenteni kellett a vonatok sebességét. Emiatt a vonatok átlagosan 5–10 perc késéssel közlekednek.
A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vonalon Dombóvár–Dombóvár–alsó és Taszár–Kaposvár között kellett csökkenteni a sebességet. Átlag 10–15 percet késnek a vonatok.
A Dombóvár–Bátaszék vonalon Dombóvár és Mágocs–Alsómocsolád között kell vonatpótló autóbusszal közlekedni az utasoknak.
Szlovákia felé a közlekedés a rendkívüli helyzet miatt
Felhívjuk tisztelt utasok figyelmét, hogy a Szlovákia felé meghirdetett személyszállító vonatok, valamint vonatpótló autóbuszok közlekedtetése az árvízi helyzet miatt további intézkedésig a következők szerint lehetséges:
• Hidasnémeti felé Kassára közlekednek a vonatok, de Szikszó és Forró–Encs állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.
• A Szob valamint Rajka határátmenetekben a közforgalmú menetrendben meghirdetett vonatokkal a közlekedés lehetséges.
Javasoljuk tisztelt utasainknak, hogy az utazások megkezdése előtt a MÁVDIREKT 06 40 49–49–49–es telefonszámán és www.mav.hu weboldalon tájékozódjanak az aktuális utazási lehetőségekről.
Az árvíz okozta kellemetlenségekért a vasúttársaság az utasok türelmét és megértését kéri.