fbpx

Vizsgálják az M6-os autópálya burkolatának beszakadása okait, ezzel együtt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megkezdi a köz- és magánszféra partnersége (PPP) szerződések teljes átvilágítását, mert azok az állam számára előnytelenek – közölte a minisztérium kedden az MTI-vel. fuvarozás áruterítés

arra, hogy az belföldi szállítás M6-os Dunaújváros és Szekszárd közötti szakasza a korábbi szocialista kormány által erőltetett PPP konstrukcióban, azaz a köz- és magánszféra partnersége keretében épült meg. Ez a megkötött szerződések alapján csak a belföldi szállítás közlekedés területén kifizetendő évi fuvarozás áruterítés több mint 100 milliárd forintos teher az adófizetőknek.

Az építés mellett az üzemeltetés-fenntartás is a magánpartner feladata. A szükségessé váló karbantartási munkák elvégzéséért tehát a koncessziós fuvarozás áruterítés időszak alatt az M6 Tolna Autópálya Koncessziós Zrt. felel – áll a minisztérium belföldi szállítás MTI-hez eljuttatott közleményében.

A tájékoztató kitér arra, hogy az ideiglenes fuvarozás áruterítés forgalomba helyezési engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóság bocsátotta ki az M6-os autópálya Dunaújváros-Szekszárd szakaszára. A minisztérium közleménye szerint a “hatóságra belföldi szállítás vélhetően jelentős szocialista fuvarozás áruterítés politikai nyomás feszült”.
Az állam számára előnytelen szerződésben szerepel bizonyos vis maior esemény is, amikor a helyreállítás értékének biztosítás feletti részét belföldi szállítás az állam fuvarozás áruterítés fizeti meg az adófizetők pénzéből. Ezért a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megkezdi a PPP szerződések teljes átvilágítását – tudatta Arzt Gergely sajtóreferens.

Az M6-os Dunaújváros-Szekszárd fuvarozás áruterítés szakaszán, a Tolna megyei Tengelic közelében vasárnap okozott kárt a vihar. belföldi szállítás A jobbpálya leállósávja mintegy 30 méter hosszban sérült, egyes helyeken beszakadt.

A forgalom sebességkorlátozás mellett és fuvarozás áruterítés egy sávban hétfő délután megindult. A helyreállítás időpontja viszont még nem ismert – derült ki a minisztérium tájékoztatásából.