fbpx

Az M6-os autópálya Dunaújváros és Szekszárd közötti szakasza az utolsó pillanatban megkapta az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt, így mi is gyorsabbak leszünk.

Magyarországon még soha nem avattak ilyen hosszú autópálya szakaszt egyetlen napon. A Dunaújváros-Szekszárd szakasz után,átadják a Szekszárd és Pécs közötti részt is. A 140 kilométeres gyorsforgalmi út körülbelül egy órával rövidíti le a menetidőt Budapest és Pécs között.

Az átadó ünnepség 13 órai kezdete előtt percekkel aztán kikerült az NKH honlapjára az engedély, illetve az erről szóló közleményt is kiadták.A hétfői bejáráson a szakértőik és a rendőrségi képviselői még több mint tíz pontba szedték össze, milyen munkálatokat kell elvégezni a forgalomba helyezési engedély megadásához.

A feladatok között szerepelt az egyes helyeken még hiányzó acélkorlátok megépítése, de az is, hogy a közlekedési minisztérium márciusi engedélye alapján alkalmazott, korábban kifogásolt korlátelemeken több ponton javítás szükséges, mivel azok beépítése nem felel meg a korlát saját gyártmányterveiben szereplő műszaki paramétereknek.

Feladatként szabták továbbá a korlátok prizmával való felszerelését mindenütt, illetve ahol ez korábban hibásan történt meg, azok javítását. Hétfőn még az elválasztó sáv több helyen lyukas volt az építkezésen használt átvágók miatt, megszüntetésre várt több ideiglenes útcsatlakozás is, míg másutt murvázást írtak elő. Hétfőn még nem volt kész illetve egyes részeken hiányos volt a pálya melletti vadvédő kerítés, tisztításra vártak a vízelvezető árkok is.

Az általunk indított belföldi Budapest-Kecskemét-Pécs fuvarozás gyűjtő/terítő járat lényegesen gyorsabban ér célba az autópálya használatával.