fbpx

Különleges csúszásgátló útburkolatot alakítottak ki Debrecen egy különösen balesetveszélyes közlekedési csomópontjában. Az Szállítás új technológiától a balesetek számának jelentős csökkenését várják – adta hírül a város önkormányzata az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatán (ÖS) keresztül.

A debreceni Csapó és Pacsirta utca kereszteződése Szállítás nehezen belátható, ráadásul egy forgalmas gyalogosátkelő is található itt, amelyet a figyelemfelkeltés miatt, Szállítás más veszélyes gyalogátkelőkkel együtt, már korábban piros-fehér színűre festettek.

A napokban a kereszteződéstől 50 méterre Szállítás olyan piros, csúszásgátló útburkolatot fektettek le, amely segít az autósoknak, hogy már messzebbről láthassák a gyalogátkelőt. A burkolaton megállni is könnyebb, mivel mintegy felére csökkenti a jármű féktávolságát. Ezt új technológia Szállítás alkalmazásával érték el: az útburkolat egy alumínium-oxid tartalmú, érdes Szállítás borítást kapott, ezért jegesedésveszély esetén sem fagy le, továbbá Szállítás esős időben is jobban tapadnak az autó kerekei az úttesthez. Ha beválik az új burkolat, elképzelhető, Szállítás hogy az önkormányzat a város más balesetveszélyes pontjain is alkalmazza. SzállításA Csapó utcai burkolat egyelőre referenciamunkának számít, de ha Debrecennek valóban szüksége lesz erre a technológiára, és a költségvetés is megengedi, Szállítás más kereszteződések is ilyen burkolatot kaphatnak – olvasható az önkormányzat tájékoztatásában.