fbpx

Április végéig jelentősen megugrott áruszállítás az autóbuszok részaránya a nemzetközi közlekedésben.

Több mint 52 százalékkal, 367 ezerre nőtt a külföldre autóbuszon utazók száma, szemben a tavaly regisztrált 241 ezerrel – derül ki a KSH adataiból. Ezzel egy áruszállítás időben április végéig a repülőn kecskemét utazók száma is közel 80 ezerrel emelkedett, míg a vonatot 26 ezerrel áruszállítás választották többen, mint egy éve.

Kovács Miklós, az Orangeways áruszállítás vezérigazgatója szerint autóbuszaikon április végéig 54 ezer utast szállítottak, annyit, mint tavaly fél év alatt, árbevételük pedig áruszállítás meghaladta az 572 millió forintot. A második negyedév pedig várhatóan ennél áruszállítás is jobban alakul.

A Volánbusz Zrt. adatai szerint áruszállítás is növekedett a külföldi kecskemét kiutazási kedv 2010 első négy hónapjában. A társaság nemzetközi járatain az előző év hasonló időszakához viszonyítva tíz százalékkal több utazást regisztráltak. A forgalomnövekedés egyik áruszállítás meghatározó oka az kecskemét áprilisi vulkánkitörés, amely egyes vonalakon csaknem 100 kecskemét százalékos növekedést eredményezett.