fbpx

Csaknem 80 útszakaszon van jelenleg is érvényben teljes útzár az országos közúthálózaton – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A legfrissebb belföldi áruterítés jelentések szerint négy település továbbra sem közelíthető meg személygépjárművel. A helyzet az észak-magyarországi,belföldi áruterítés valamint a dél- és nyugat-dunántúli területeken a legkritikusabb. A közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útállapotokról, és fokozott óvatossággal közlekedjenek a belföldi áruterítés teljes országos közúthálózaton.

A 30 ezer kilométeres országos közúthálózaton a heves esőzések és árvizek miatt jelenleg csaknem 80 szakaszon van érvényben teljes útzár, ebből 12 főút. Emellett belföldi áruterítés számos út nehezen, illetve csak lépésben járható, több helyen pedig csupán fél pályán haladhat a forgalom. A legtöbb szakaszon az átfolyó víz padkaelmosást és iszapelöntést okozott, több helyen a burkolat is megsüllyedt.

A legtöbb útlezárás továbbra is az belföldi áruterítés észak-magyarországi és a dunántúli úthálózaton van érvényben. Borsod-Abaúj-Zemplén megye mellett több helyen is teljes útlezárást vezetett be a cég többek között Baranya, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Fejér é belföldi áruterítéss Komárom-Esztergom megyében. Jelenleg személygépjárművel nem közelíthető meg Sajóvelezd, Tornaszentandrás, Tornabarakony és Tarrós.