fbpx

Az autópálya kezelő közleménye szerint az M0-M1 gyorsforgalmi utak találkozásánál épülő új csomóponti ág kialakítása miatt május 26-tól jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani éjszakánként az M1 autópályán közlekedőknek. A munkavégzésekre várhatóan 22 és 5 óra között kerül sor, nappalra a forgalmi rend visszaáll. A terelő útvonalakra sárga színű jelzőtáblák hívják fel a járművezetők figyelmét. Az ÁAK kéri a járművezetőket, hogy figyeljék a sárga terelőtáblákat, mert aki belföldi áruterítés megszokásból vezet, az könnyedén díjköteles útszakaszra hajthat.

Az új csomópont a pálya fölött átívelve  teremt majd kapcsolatot az M1 autópálya Győr felé vezető oldala és a Törökbálinti tó mellett   épülő ingatlanberuházás belső úthálózatával. Az új ág hídszerkezetének pillérei és hídfői már elkészültek. Az acél hídszerkezet beemelése a forgalom elterelésével és az sztráda, valamint az M0-M1 belföldi szállítás csomópontban a pálya mellett futó gyűjtő-elosztó pályáját időszakos lezárásával történik.

Az első ütemben az M0-M1 csomópont M1 belföldi áruterítés autópályával párhuzamos gyűjtő-elosztó pályáját zárják le a Budapest felé vezető oldalon – 2010. május 26-27-re és május 27-28-ra virradó éjszaka. A gyűjtő-elosztó pálya lezárása miatt nem lehet majd szállítás az M0-ról Budapest felé az M1 belföldi szállítás autópályára felhajtani.

A második ütemben az M1 belföldi áruterítés autópálya Budapest felé vezető oldalát zárják le 2010. május 28-29-re és május 29-30-ra virradó éjszaka. Az M1 teljes forgalmát az M1 autópályával párhuzamosan futó gyűjtő-elosztó pályára terelik, ahol sebességkorlátozásmellett, egy sávon lehet Budapest felé tovább haladni. Ebben az ütemben nincs olyan forgalmi irány, ami lezárásra kerülne.

A harmadik ütem idejére az M1 autópálya Győr  felé vezető oldalán kell lezárásra készülni 2010. június 1-2-re és június 3-4-re valamint június 4-5-re virradó éjszakákon.

A harmadik ütemben kerül lezárásra az M1 autópálya belföldi áruterítés Győr felé vezető oldala az M1-M7 autópályák elválási csomópontjától egészen az M0-ig. belföldi szállítás A Győr felé tartó forgalom az M7 autópályán, valamint az M0 autóúton keresztül érheti el az M1-et szállítás

A munkavégzés ideje alatt az M1 Törökbálinti csomópontjában, a 14-es kilométernél sem lehet majd az autópályára Győr irányában felhajtani. Kerülni az 1-es főúton, felhajtani az M0-M1 csomópontjában lehetséges. Azok, akik ezt a csomópontot Budapest felől kívánják megközelíteni, szintén az M7-M0 útvonalon tudják azt elérni. A Törökbálinti csomópontban Budapest felé  a felhajtás, valamint az M1 autópálya forgalma Budapest felé zavartalan lesz.