fbpx

Nem tette közzé 2009-es mérlegét a BKV, ezért az adóhatóság felfüggesztheti a cég adószámát, és végső esetben a társaság megszüntetését is kezdeményezheti – tudatja a Napi Gazdaság.

Nem tette közzé határidőre a BKV Zrt. a korábbi évekre vonatkozó beszámolóját. A társaságnak – több százezer vállalkozással együtt – május 31-ig kellett volna letétbe helyeznie a mérlegét a Cégszolgálatnál.

A közlekedési vállalat azonban sem a 2009., sem a 2008. évre vonatkozó beszámolóját nem “borítékolta”. A BKV tájékoztatása szerint az aktuális (2009-es) beszámolót a tulajdonos főváros nem hagyta jóvá, ezért nem lehet azt közzétenni. A főváros azonban azért nem hagyta jóvá a beszámolót, mert nem készült el a hozzá szükséges könyvvizsgálói jelentés – írja a lap.

Az el nem fogadott beszámoló miatt nemcsak a BKV finanszírozása kerülhet veszélybe, hanem komoly törvényi szankciókra is számítania kell a társaságnak. Az adóhatóság ugyanis automatikusan értesül arról, hogy mely cégek mulasztották el benyújtani beszámolójukat és ha a figyelmeztetés ellenére nem történik változás, az adóhatóság felfüggeszti a társaság adószámát.

A felfüggesztés ideje alatt a társaságnak pótolnia kell a hiányosságot, ezt követően ugyanis az APEH kezdeményezi a cégbíróságnál a cég megszüntetését – olvasható a Napi Gazdaságban.