fbpx

Nem ad több pénzt, és nem is engedélyezi a Margit híd rekonstrukciójának csúszását a főváros – írja a Magyar Távirati Iroda.

A Fővárosi Közgyűlés  csütörtöki ülésén a képviselők egyhangúlag úgy döntöttek, nem járulnak hozzá sem a kivitelezőjével kötött szerződés módosításához, sem pedig a határidő meghosszabbításához.

A kivitelező korábban jelezte: belföldi szállítás tarthatatlannak ítéli a határidőket, a kivitelezés hónapokat csúszik, és a többletmunkák után további több mint 740 millió forintos többletforrást kér. A közgyűlés azonban úgy döntött, nem járul hozzá az MH 2009 konzorciummal tavaly augusztusban megkötött szerződés módosításához, és a szerződés alapján érvényesíteni kívánja az esetleges késedelmes teljesítésből eredő kötbérigényét.

A napirendi ponthoz készített előterjesztés szerint a kivitelező jelezte: az ideiglenes forgalomba adás időpontja körülbelül 111 napot csúszik, a híd felújításának véghatárideje pedig 74 napot, így az csak 2011 júniusára várható. A kivitelező hivatkozik arra, hogy a szerződést egy hónappal a tervezett után kötötték meg, és a szerződéskor bizonyos tervek még nem álltak rendelkezésre.

A főváros szerint ugyanakkor a vállalkozó a most vitatott határidők ismeretében, azokkal egyetértve írta alá a kivitelezői szerződést, így nem hivatkozhat arra, hogy a megvalósítás előre nem látható okok miatt csúszik. Amennyiben pedig nem tartotta elfogadhatónak a határidőket, úgy lehetősége lett volna elállni a szerződéskötéstől, ezt azonban nem tette meg.