fbpx

Hatalmas ugrásokkal fejlődik a hazai online kiskereskedelem: míg két évvel ezelőtt még csak bő 60 milliárdos volt a forgalom, addig tavaly áruterítés már megközelítette áruszállítás a 100 milliárdot, az idén pedig várhatóan 130-135 milliárd forintnyi termék cserél áruterítés gazdát a áruterítés webáruházakban – írtaáruszállítás a Világgazdaság hétfői számában.

A lap szerint áprilisban áruterítés 2.700 e-bolt működött áruszállítás Magyarországon, ez több százzal haladja meg a 2008-as adatot, s az idei forgalmi többlet várhatóan fele-fele arányban oszlik meg a piac régi, illetve új szereplői között. Az internetes értékesítés áruterítés a teljes magyarországi áruszállítás kiskereskedelmi forgalomnak ma már több mint az 1,6 százalékát áruterítés adja, egy áruszállítás éve ez a mutató áruszállításmég egy százalékon állt. A bővülésre magyarázatul részben az szolgálhat, hogy a gazdasági recesszió sokakatáruszállítás tett még inkább árérzékennyé, és az online vásárlásra áruterítés is hajlandó internetezők megkereshetik a áruszállítás világhálón a legolcsóbb vásárlási lehetőségeket.
A webes vásárlásban áruszállítás ugyan egyre jobban bízunk, ám az online bankkártyás fizetés aránya még mindig alig 3 százalék, a banki átutalás lehetőségével még áruszállítás ennél is kevesebben élnek – olvasható a lapban.