fbpx

A Budapest Airport új, átfogó zajvédelmi programot dolgozott ki az idei évben. Ezzel párhuzamosan gőzerővel folytatódik a repülőtér önkéntes zajvédelmi programjának megvalósítása Vecsésen.

Újabb és korszerűbb, fuvarozás átfogó zajvédelmi programot hirdet a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport. A repülőteret üzemeltető cég célja, hogy fuvarozás jelentősen javítson a repülési a zajártalmaknak kitett valamennyi közösség és település életén. A 2010. évre tervezett intézkedések részeként kidolgozott program újabb fontos mérföldkő lehet a ferihegyi repülőtér fuvarozás és a környező településeken élők jószomszédi együttműködésében.

A tervezett intézkedések célja fuvarozás összességében, hogy a repüléssel kapcsolatos zavaró hatások tovább mérséklődjenek, jóllehet 2009-ben mintegy tíz fuvarozás százalékkal csökkent a repülőgépmozgások száma a repülőtér közvetlen környezetében, miután a légitársaságok fuvarozás lényegesen jobb helykihasználással üzemeltetik a járataikat. Az új intézkedések kiterjednek a repülési fuvarozás eljárások és a zavaró hatások elemzésére, a szabályszerű működés erősítésére, és a lakossági tájékoztatás fuvarozás továbbfejlesztésére.

A Budapest Airport a program belföldi áruterítés szállítás összeállításával párhuzamosan fuvarozás megkezdte az egyeztetést a tervezett intézkedések sikeres bevezetése szempontjából érintett legfontosabb szakmai szervezetekkel. A közlekedési- és a környezetvédelmi tárca, Hungarocontrol, fuvarozás a Légiközlekedési Igazgatóság, valamint a légitársaságok szakemberei egyaránt véleményezhették a javaslatcsomagot, amelyet végül a repülőtéren ülésező Regionális