fbpx

Az M3 autópályát Gödöllőtől az M0 keleti szektorával összekötő M31 autópályát júniusban nyitják meg a forgalom előtt – közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az MTI-vel szerdán.

Áprilisban szinte minden műszaki átadás-átvétel megkezdődött az M31-esen, és április 28-án elindult a forgalomba-helyezési eljárás is – áll a közleményben. A belföldi szállítás és belföldi fuvarozás Már csak alakító földmunkák folynak, cserjéket, fákat telepítenek, és kőszórásokat építenek. Készülnek a közúti belföldi fuvarozás áruterítés visszatartó rendszerek, szalagkorlátok, festik a burkolati jeleket és lassan helyükre kerülnek az útirányjelző táblák is.

Az új autópálya csomópontjai közül belföldi szállítás és belföldi fuvarozás májusban az M3-as csomópontnál kell korlátozásokra számítani, ahol – folyamatos terelés mellett – a végleges burkolati jelek felfestését és a különféle útirányjelző táblák felszerelését végzi a kivitelező cég. A 12,4 kilométeres autópálya szakasz 21,8 milliárd forintba kerül, az EU 85 százalékban  finanszírozza.