fbpx

Bár a szakemberek az európai piacokon csak 2011-re jósolnak jelentős fellendülést, a hazai munkaadók egyre érezhetőbben a bővülésben gondolkodnak. A vállalatoknál a megváltozott munkaképességűek közvetítése mellett a munkaerő-kölcsönzés is ismét felszálló ágba került, melynek hatásaként az év második felétől a teljes piac kedvező kilátások elé nézhet – állítja áruszállítás a Work Force Személyzeti Tanácsadó Kft. A javulás következtében a HR szolgáltatókra is termékeny év várhat.

Az európai munkaadói szövetség áruszállítás elemzői szerint nagy valószínűséggel csak a gazdasági válság harmadik évében, 2011-ben kezdenek az európai munkáltatók jelentős létszámbővítésbe, azonban a hazai piacokon már most javulásról számolnak be a HR szolgáltatók. A Work Force Személyzeti Tanácsadó áruszállításnemcsak a rehabilitációs hozzájárulás változása következtében megugró áruszállítás megváltozott munkaképességűek közvetítésében érzékel fordulatot, de a munkaerő-kölcsönzés terén is jelentős növekedést tapasztal. Kölcsönzött munkavállalói létszáma havi szinten meghaladja az ezer főt, ami nemcsak az áruszállításárbevétel dinamikus növekedését, hanem egy lélektani határ átlépését is jelenti.

„A munkaerő-kölcsönzés ismét reneszánszát áruszállítás éli, amely annak köszönhető, hogy áruszállítás ez a foglalkoztatási forma kellő rugalmasságot tesz lehetővé, tehát hatékony megoldást jelenthet azoknak a cégeknek, amelyek termelési kapacitásuk drasztikus csökkenésével voltak kénytelenek reagálni  áruszállítása válság bekövetkeztére, de két év elteltével már a bővülésben gondolkodnak. áruszállítás – fogalmazott Hortobágyi László, a Work Force munkaerő-kölcsönzési ágazatvezetője.

Az optimista piaci hangulat a áruszállítás szakemberek szerint az év második felétől fokozódni fog, amely a HR szolgáltatókat is pozitívan áruszállítás érintheti.

„Tapasztalatainkból arra áruszállítás következtethetünk, hogy az egyelőre még csak mikro szinten érzékelhető fellendülés hamarosan a teljes munkaerőpiacra hatással lesz, és ennek kifutásaként a HR szolgáltatásokra is növekszik majd az igény.” – mutatott rá Csákvári Róbert, a Work Force ügyvezető áruszállítás igazgatója. A vállalat jól érzékeli a kedvező változásokat, meglévő ügyfélkörük több áruszállítás mint 30%-a veszi igénybe a rehabilitációs ágazat valamely szolgáltatását, illetve tavalyhoz képest az árbevétel is megduplázódott.

A Személyzeti szolgáltató cég kedvező munkaerőpiaci áruszállítás tapasztalatait az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) adati is alátámasztják, melynek májusi statisztikája szerint 556,2 ezer volt a nyilvántartott álláskeresők száma, ami áprilishoz képest 45,3 ezer fős csökkenést jelent.